Sports

Faedah media sosial bagi persoalan sukan

boston celticsMedia sosial semakin popular dalam beberapa tahun lalu, terutamanya dalam bidang sukan. Kami mula menemui perubahan dalam cara komunikasi di masyarakat kita, kerana ramai orang suka menggunakan media sosial sebagai satu cara untuk berkomunikasi dengan satu sama lain.
Sukan yang biasanya menjana pendapatan yang konsisten seperti NBA, MLB, dan NFL sebagai cara yang mendapatkan keuntungan potensi tertinggi untuk organisasi masing-masing. Sebagai contoh, pada masa ini terdapat 400 juta pengguna yang menggunakan perkhidmatan Facebook, ia akan menjadi media sosial yang keempat terbesar di dunia seperti China, India, dan Amerika Syarikat. Itu adalah pasaran yang sangat besar untuk dicapai melalui internet. Pelawat juga suka menemui livescore terkini dari media sosial.

 

The Boston Celtics telah melaksanakan pelan melalui media sosial. Mereka juga melibatkan diri melalui YouTube untuk memberikan peminat di belakang tabir untuk menonton permainan. Mereka juga membuka akaun Twitter, yang menerima kira-kira 21,000 pengikut. Selain itu, mereka juga kumpulan yang kedua dalam NBA dengan 445,000 peminat di Facebook di 2009. Apakah organisasi yang sedang mencapai ramai peminat di luar nehgra atau negara mereka, ini dapat meningkat permintaan penajaan bagi lebih ramai penyokong melawat pasukan laman web. Cawangan media baru juga membuka strategi baru untuk jualan, sebagai Celtics kini boleh membuka jualan dan promosi melalui e-mel, tweet, dan telefon bimbit. Bukan sahaja ia memberi manfaat kepada organisasi, tetapi juga pemain diri sendiri.